ទឹក​ស៊ុប​មាន់ - Meditation Cambodia

ទឹក​ស៊ុប​មាន់

Share This



៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ឆ្អឹង​មាន់ ឬ សាច់​មាន់ ( Chicken / bone ) : 250-300 ក្រាម

២- ឃិនឆាយ ( Celery ) : 1 ធាង

៣- ការ៉ុត ( Carrot ) : 1 មើម

៤- ខ្ទឹមបារាំង ( Onion ) : 1 មើម

៥- អំបិល ( Salt ) : 1 ស.ក

៦- ម្រេចខ្មៅ ( Black pepper ) : 10 គ្រាប់

៧- វ៉ាន់ស៊ុយ​បារាំង ( Parsley ) : 3-4 ធាង

៨- ស្លឹក​បេលីវ ( Bay leave ) : 2 សន្លឹក (ប្រើ​ដូច​ស្លឹក​ក្រូចសើច)

៩- ខ្ទឹមស ( Clove garlic ) : 2 កំពឹស

១០- ទឹក ( Water ) : 2 លីត្រ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- មាន់​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត យក​ទៅ​ស្រុស 3-4 នាទី រួច​ស្រង់​មាន់​យក​ទៅ​លាង​ម្ដងទៀត អោយ​ស្អាត ដើម្បី​អោយ​អស់​ក្អែល (ជាតិ​ខ្លាញ់ និង ឈាម) ។

២- ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​ជាមួយ​បន្លែ​ទាំងអស់ ចាក់​ទឹក​ចូល រម្ងាស់​រយៈពេល 3 ម៉ោង (មាន់​ធម្មតា) ។ តែ​សម្រាប់​មាន់​ស៊ុប (ចាស់​ហើយ​ស្វិត) ត្រូវ​ប្រើ​រយៈពេល 5-6 ម៉ោង (មាន់​កាន់​តែ​ស្វិត ស្ងោរ​កាន់តែ​យូរ គឺ​កាន់តែ​ឆ្ងាញ់) ។ មិនមែន​ឆ្ងាញ់​សាច់​មាន់​ទេ តែ​ទឹកស៊ុប​ឆ្ងាញ់ ! ។

___________

ប្រភព​ពី camlocation

Flag Counter